- Autor: ctiradove
- Doba přípravy (min.): 12
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Těstoviny, rajská omáčka, parmezán
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Těstoviny (v suchém stavu) | 80 |
Cibule | 20 |
Česnek | 5 |
Ančovičky - filety | 5 |
Rajský protlak | 20 |
Rajčatová štáva | 150 |
Oleje (všechny druhy) | 10 |
Parmezán 25 % průměr | 20 |
Dochucovadla:
Sušené oregano, pepř, čerstvá bazalka
Energetická hodnota celkem: 2184 kJ
Bílkoviny (g): 20,
Tuky (g): 17,
Sacharidy (g): 71,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 10,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 2
Postup přípravy
Těstoviny hodit do osolené vroucí vody. Na oleji pomalu začít dusit cibuli, přidat oregano, aby se rozvonělo, a ančovičku, aby se rozpustila v oleji, přidat rajský protlak a nechat přichytit, aby zesládl, přidat loupaná rajčata nebo passata di pomodoro nebo passata rustica a česnek a na mírném plameni vařit, dokud nebude čas scedit těstoviny. Přidat do omáčky trochu vody z těstovin (protože je v ní sůl a protože škrobem z těstovin trochu zahustí omáčku), přihodit těstoviny, promíchat, stáhnout z ohně, přidat parmezán a čerstvě mletý pepř, a v případě, že nehubneme, i kapku olivového oleje.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.